Foto: Pexels.com, Sora Shimazaki

Hakeri, kuri varētu būt no Ziemeļkorejas, uzbrukuši personām, kas šonedēļ piedalīsies ASV un Dienvidkorejas kopīgajās militārajās apmācībās, atsaucoties uz Dienvidkorejas policijas svētdienas paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Dienvidkoreja un ASV spēki pirmdien, 21. augustā, uzsākuši 11 dienu ilgās "Ulchi Freedom Guardian" vasaras apmācības, lai uzlabotu valstu spējas reaģēt uz Ziemeļkorejas pieaugošajiem kodoldraudiem un raķešu draudiem. Phenjana pret šīm apmācībām kategoriski iebilst, apgalvojot, ka valstis apmācībās kopīgi gatavojas iebrukt Ziemeļkorejā.

Aģentūra uzsver, ka hakeri ir saistīti ar Ziemeļkorejas grupu, ko pētnieki dēvē par "Kimsuky" un viņi veikuši savu uzbrukumu, uzlaužot e-pastus līgumslēdzējiem, kas strādā militāro apmācību kara simulācijas centrā, paziņojumā norādīja Dienvidkorejas varasiestādes.

"Ir saņemts apstiprinājums, ka ar militāro jomu saistīta informācija nav nozagta," paziņoja policija.

Līdz šim Ziemeļkoreja savu iesaisti hakeru uzbrukumos ir noliegusi. Dienvidkorejas policija un ASV armija veica kopīgu izpēti un atklāja, ka izmantotā IP adrese saskanējusi ar 2014. gadā izmantotu adresi, kad uzbrucēji vērsušies pret Dienvidkorejas kodolreaktora operatoru, norādīts ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!