Foto: AFP/Scanpix/LETA

Robežsargi Saūda Arābijā atklājuši uguni pret etiopiešiem, kuri mēģināja iekļūt karalistē no Jemenas. Šīs Rijādas darbības, iespējams, novedušas pie simtiem neapbruņotu migrantu nāves, teikts organizācijas "Human Rights Watch" pirmdien publicētajā ziņojumā, uz kuru atsaucas "Associated Press" (AP).

Cilvēktiesību aizsardzības grupa atsaucās uz aculiecinieku ziņojumiem par karaspēka uzbrukumiem un attēliem, kuros redzami mirušo ķermeņi un apbedījumu vietas migrantu ceļos, norādot, ka bojāgājušo skaits varētu būt mērāms pat tūkstošos.

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) jau ir iztaujājusi Saūda Arābiju par tās karaspēka darbībām pret migrantiem, pieaugot uzbrukumiem gar tās dienvidu robežu ar kara plosīto Jemenu.

Kāds Saūda Arābijas valdības ierēdnis, kurš vēlējās palikt anonīms, jo viņam nebija tiesību runāt publiski, "Human Rights Watch" ziņojumu nosauca par "nepamatotu" un tādu, kas "nebalstās uz uzticamiem avotiem", nepiedāvājot pierādījumus, kas apstiprinātu šādu argumentu. Jemenas hutu nemiernieki, kuri, iespējams, nopelna desmitiem tūkstošu dolāru nedēļā, nelegāli pārvadājot migrantus pāri robežai, neatbildēja uz lūgumu komentēt ziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!