Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdien, 20. augustā, Kanādas premjerministrs Džastins Trudo paziņoja, ka uz Britu Kolumbiju nosūtīs militāros spēkus, lai cīnītos ar nu jau četras dienas ilgušiem mežu ugunsgrēkiem. Evakuēto iedzīvotāju skaits pārsniedzis jau 35 000, ziņo aģentūra "Reuters".

Kanādas provincē ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, kā arī ieviests "nebūtisku ceļojumu aizliegums", lai atbrīvotu izmitināšanas vietas evakuētajiem iedzīvotājiem un ugunsdzēsējiem. Varasiestādes arī aicinājušas dronu operatorus un visus citus, kas uzņēma ugunsgrēku attēlus, turēties pa gabalu no glābējiem.

Gaisa kvalitātes tehnoloģiju uzņēmums "IQAir" fiksējis, ka vairākās pilsētās Britu Kolumbijā gaisa kvalitātes indekss, kas mēra gaisa piesārņojumu, sasniedzis "bīstamu" līmeni.

Ugunsdzēsēju pārstāvis Džeisons Brolunds komentējis, ka pēc četru dienu cīņas ar "episkiem" ugunsgrēkiem, viņš beidzot saskatot cerības.

Aģentūra norāda, ka mežu ugunsgrēki Kanādā nav reta parādība, tomēr liesmu straujā izplatība un traucējumi liecina, ka šī ir līdz šim trakākā savvaļas ugunsgrēku sezona. Daļa ekspertu kā ugunsgrēku cēloni norāda klimata pārmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!