Foto: Natālija Hlapkovska, DELFI

Lietuvas Nacionālā drošības komisija apsver aizliegumu atsevišķām Lietuvas pilsoņu grupām drošības apsvērumu dēļ doties uz Krieviju un Baltkrieviju.

Pēc komisijas sēdes trešdien Nacionālā krīzes vadības centra vadītājs Vilmats Vitkausks žurnālistiem sacīja, ka tiek plānots tādu ierobežojumu noteikt ne tikai valsts ierēdņiem un militārpersonām, bet arī tiem, kuriem ir atļauja darbam ar slepenu informāciju.

Viņš pauda, ka tādas personas "ir īpaši pievilcīgs izlūkdienestu mērķis".

Tādu aizliegumu varētu ieviest, nosakot sankcijas tiem, kas neievēro ierobežojumus doties uz Krieviju un Baltkrieviju, pieļāva Vitkausks.

Nacionālā drošības komisija Lietuvā izveidota pirms vairākiem gadiem ar mērķi valdības līmenī gatavoties un piedalīties krīžu pārvaldībā. Komisijā ir premjerministrs, aizsardzības, ekonomikas, ārlietu un iekšlietu ministri, Valsts drošības departamenta direktors, prezidenta padomnieks un valdības kanclers. Komisija ne retāk kā reizi mēnesī iepazīstas ar dokumentiem par drošības situāciju un iespējamiem apdraudējumiem, kā arī sniedz ieteikumus valdībai un atbildīgajām institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!