Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 24. augustā, Ukraina veikusi izaicinošu "speciālo operāciju" Krievijas okupētajā Krimā, atsaucoties uz izlūkdienesta paziņojumu, vēsta medijs "Politico".

Krimā no rīta puses nogranduši sprādzieni un norisinājušās apšaudes, ziņojis Ukrainas medijs "Krym Realii", atsaucoties uz tā avotiem okupētajā teritorijā. Ukrainas Aizsardzības ministrijas galvenais izlūkošanas departaments norāda, ka militārie spēki Krimā nokļuva ar laivām.

Vietējās Krievijas varasiestādes Krimā līdz šim nav sniegušas nekādus oficiālus paziņojumus par aizvadītās nakts notikumiem. Ukraina apgalvo, ka tās vienības iesaistījušās cīņās ar okupantiem netālu no Olenivkas un Majakas ciematiem. Tā rezultātā krievi piedzīvojuši dzīvā spēka zaudējumus. Ukrainai izdevies arī radīt bojājumus okupantu ekipējumam.

"Uzdevuma izpildes laikā Ukrainas aizstāvji iesaistījās cīņā ar okupantu vienībām. Šo cīņu rezultātā pretinieks cieta dzīvā spēka zaudējumus, ienaidnieka aprīkojums tika iznīcināts. Ukrainas Krimā atkal tika pacelts valsts karogs," platformā "Telegram" paziņoja izlūkdienests. Līdz ar paziņojumu Kijiva publicēja arī video, kurā redzams, kā Ukrainas karavīri izkar karogu un drīz pēc tam dodas prom.

"Visi mērķi un uzdevumi ir izpildīti. Ukrainas aizstāvji speciālo operāciju noslēdza bez upuriem," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!