Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievu raķešu triecienā vienam no rūpniecības uzņēmumiem Poltavas apgabalā naktī uz pirmdienu nogalināti vismaz divi cilvēki, bet pieci guvuši ievainojumus, ziņo Ukrainas amatpersonas.

Krievu raķete pilnībā sagrāvusi vienu no pārtikas eļļas rūpnīcas cehiem. Notikuma vietā darbojas glābēji, kas novāc gruvešus.

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks pavēstījis, ka krievi apšaudījuši Hoholevi Mirhorodas rajonā un ka nogalinātie un cietušie strādājuši nakts maiņā.

Ukrainas Gaisa spēki ziņo, ka naktī uz pirmdienu krievi no karakuģiem Melnajā jūrā izšāvuši četras spārnotās raķetes "Kalibr".

Vēl divas vadāmās raķetes uz Krivijrihu raidītas no iznīcinātājiem. No sešām raķetēm četras notriekuši ukraiņu zenītartilēristi.

Mediji vēsta, ka no raķešu atlūzām Krivijrihas pievārtē cietušas vairākas vasaras mājas. Ziņu par cietušiem cilvēkiem pagaidām nav.

Zelenskis neizslēdz politisku risinājumu Krimas atbrīvošanai


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka iespējams politisks risinājums Krievijas okupētās Krimas pussalas jautājumā.

"Kad būsim pie Krimas administratīvās robežas, manuprāt, būs iespējams politiski piespiest Krieviju demilitarizēt pussalas teritoriju," intervijā, ko pirmdien publicējuši vairāki ukraiņu mediji, izteicies Zelenskis.

Kijiva daudzkārt paziņojusi, ka tās mērķis pašreizējā karā ar Krieviju ir atgūt visas krievu okupētās teritorijas, tajā skaitā arī Krimu.

Zelenskis norādījis, ka politiskam risinājumam dotu priekšroku, jo tas prasītu mazāk upuru.

Prezidents arī uzsvēris, ka nevēlas karu pārnest uz Krievijas teritoriju, norādot, ka mērķis ir atbrīvot okupētās Ukrainas teritorijas, bet ieiešana Krievijas teritorijā varētu novest pie Rietumu atbalsta zaudēšanas.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 261 550 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 490 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4400 tankus, 8562 bruņutransportierus, 5425 lielgabalus, 730 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 499 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 4383 bezpilota lidaparātus, 1415 spārnotās raķetes, 18 kuģus un ātrlaivas, 7866 automobiļus un autocisternas, kā arī 809 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!