Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdien, 30. augustā, Gabonas militārie virsnieki paziņoja, ka ir sagrābuši varu Rietumāfrikas valstī un prezidentam Ali Bongo piemērojuši mājas arestu. Apvērsums sācies īsi pēc tam, kad Gabonas vēlēšanu centrs (CGE) paziņoja, ka Bongo uzvarējis prezidenta vēlēšanās, ziņo aģentūra "Reuters".

Televīzijas paziņojumā ducis armijas augstāko virsnieku paziņoja, ka vēlēšanu rezultāti ir atcelti, robežas tiek slēgtas un valsts iestādes likvidētas. Militārpersonas apgalvoja, ka pārstāv visus Gabonas drošības un aizsardzības spēkus. Militārpersonas norādīja, ka prezidents ir aizturēts un atrodas mājas arestā. “Mēs esam nolēmuši aizsargāt mieru, pieliekot punktu valstī valdošajam režīmam,” komentēja apvērsuma organizētāju pārstāvis.

Bongo varu pārņēma 2009. gadā no sava tēva Omara Bongo, kurš Gabonu pārvaldīja kopš 1967. gada. Opozīcija jau vairākkārt apgalvojusi, ka ģimene ir darījusi ļoti maz, lai dalītos valsts naftas un kalnrūpniecības bagātībā ar 2,3 miljoniem iedzīvotāju. Mediji vēsta, ka valstī ir augsts nabadzības līmenis.

CGE trešdien paziņoja, ka Bongo ar 64,27% balsu ir uzvarējis vēlēšanās par palikšanu prezidenta krēslā uz trešo pilnvaru termiņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!