Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka izšāvusi divas tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, lai simulētu kodoltriecienus militāriem objektiem Dienvidkorejā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Totalitārās valsts kontrolētie mediji ziņoja, ka raķešu testi rīkoti kā brīdinājums pret ASV stratēģisko bumbvedēju izvietošanu reģionā. Savukārt Dienvidkorejas mediji ziņoja, ka raķetes tika izšautas no Ziemeļkorejas austrumu krasta ap pusnakti.

Raķešu izmēģinājumi notiek Vašingtonas un Seulas ikgadējo militāro mācību laikā. Šie militārie manevri vienmēr izsauc Phenjanas neapmierinātību. Ziemeļkoreja ASV-Dienvidkorejas kopīgās mācības traktē kā Vašingtonas gatavošanos karam.

Ziemeļkorejas armija paziņoja, ka raķetes tika izšautas vēlā trešdienas vakarā "taktiskās kodoltrieciena mācībās, imitējot (..) triecienus lielākajiem komandcentriem un operatīvajiem lidlaukiem" Dienvidkorejā. "Mācību mērķis ir nosūtīt skaidru vēstījumu ienaidniekiem", kas "izaicina mūs ar tādiem militāriem draudiem kā stratēģisko kodolelementu izvietošana, neskatoties uz mūsu atkārtotiem brīdinājumiem", sacīja armija.

Japānas premjerministrs Fumio Kišida kritizēja testus, kas, viņaprāt, apdraud ne tikai Japānas mieru un stabilitāti, bet arī starptautisko sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!