Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Vācijas izlūkdienesta darbinieks apsūdzēts valsts nodevībā par spiegošanu Krievijas labā, atsaucoties uz vietējo mediju ziņām, vēsta "Politico".

Federālais prokurors Berlīnes apelācijas tiesā izvirzīja apsūdzības bijušajam Vācijas Federālā izlūkdienesta (BND) vecākajam darbiniekam Kārstenam L. Policija viņu arestēja aizvadītajā decembrī aizdomās par valsts noslēpumu nodošanu Krievijas aģentiem un dalīšanos ar izlūkdatiem, kas iegūti par karu Ukrainā, norādīja aģentūra "Reuters".

Valsts nodevībā apsūdzēts arī Artūrs E. Prokurori uzskata, ka viņš palīdzējis Kārstenam L. sazināties ar Krievijas Federālo drošības dienestu (FSB).

Vācijas mediji informē, ka Kārstens L. daudzus gadus bijis BND nodaļas vadītājs, kurā pārraudzīti tālruņu, interneta un satelītsakari. Īsi pirms aresta viņš esot saņēmis paaugstinājumu un ticis iecelts amatā, kurā pārbaudījis darbiniekus.

Viņš Artūru E., kas uzskatīts par Krievijas biznesmeni, esot saticis 2021. gadā, Bavārijā. Domājams, ka Kārtenam L. esot bijuši slepeni dokumenti, kuros atrodama informācija par karu Ukrainā un algotņu grupējumu "Vagner". Viņš tos esot nodevis Artūram E., kurš devies uz Maskavu un informāciju nodevis FSB. Medijs uzsver, ka šī lieta esot apkaunojusi Vācijas amatpersonas un radījusi nopietnus jautājumus par BND ievainojamību.

Abi vīrieši ir apsūdzēti valsts nodevībā un viņiem draud mūža ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!