Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Marks Milijs paziņojis, ka laikapstākļi ļaus Ukrainas bruņotajiem spēkiem turpināt aktīvu ofensīvu vēl 30-45 dienas.

Intervijā raidorganizācijai BBC Milijs sacīja, ka, iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem, Ukrainas bruņotajiem spēkiem būs grūtāk manevrēt. Viņš arī teica, ka Ukrainas armija virzās uz priekšu, lai gan lēnāk, nekā gaidīts.

"Joprojām notiek smagas kaujas. Ukraiņi cīnās un gūst konsekventu progresu," sacīja Milijs. "Vēl ir atlicis zināms laiks, iespējams, aptuveni 30 līdz 45 dienas kaujām piemērotu laikapstākļu, tā kā ukraiņi vēl nav beiguši. Cīņas vēl nav beigušās. [Ukrainas bruņotie spēki] vēl nav pabeiguši kaujas fāzi, ko viņi ir ieplānojuši."

Ukraina pretuzbrukums sākās vasaras sākumā, un Ukrainas bruņotie spēki paziņojuši, ka viņiem ir izdevies pārraut pirmo un visvairāk nostiprināto Krievijas armijas aizsardzības līniju Zaporižjas apgabalā. "Es jau no paša sākuma teicu, ka šis karš būs ilgs, lēns, smags un prasīs lielu upuru skaitu. Tieši tas arī notiek," pavēstīja Milijs.

Krievija zaudējusi 268 630 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 268 630 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 490 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī krievi zaudējuši 4554 tankus, 8755 bruņutransportierus, 5811 lielgabalus, 760 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 509 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 4593 bezpilota lidaparātus, 1455 spārnotās raķetes, 19 kuģus un ātrlaivas, 8338 automobiļus un autocisternas, kā arī 872 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Naktī apšauda Kijivu ar droniem

Krievija naktī uz svētdienu raidījusi uz Kijivas apgabalu 33 bezpilota lidaparātus kamikadzes, no kuriem 26 izdevās iznīcināt.

"Naktī uz 10.septembri tika reģistrēti 33 "Shahed" palaišanas gadījumi Kijivas apgabala virzienā. Gaisa spēku spēku un līdzekļu kaujas darba rezultātā, sadarbojoties ar citu Ukrainas Aizsardzības spēku sastāvdaļu pretgaisa aizsardzību, tika iznīcināti 26 "Shahed-136/131"," teikts Ukrainas gaisa spēku paziņojumā.

Tiek norādīts, ka ienaidnieka droni lidoja no ziemeļu virziena - no Krievijas Kurskas.

Dronu atlūzas nokrita vairākos Kijivas rajonos: Ševčenko rajonā tās nodarīja postījumu dzīvoklim daudzstāvu ēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!