Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievija naktī uz pirmdienu devusi kārtējo aviācijas un raķešu triecienu Ukrainai, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Informācija par sekām tiek precizēta, teikts ģenerālštāba publiskotajā operatīvās informācijas apkopojumā..

Tajā norādīts, ka ienaidnieks veicis piecus raķešu un 87 aviācijas triecienus, kā arī 44 apšaudes no daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām. Mērķi bijuši gan Ukrainas Bruņoto spēku pozīcijas, gan civilie objekti.

Okupanti pret mērķiem Ukrainā raidījuši arī 33 trieciendronus "Shahed", no kuriem 26 notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība.

Ienaidnieka aviācijas triecieni tikuši vērsti pret apdzīvotajām vietām Sumu, Harkivas, Luhanskas, Doneckas, Zaporižjas un Hersonas apgabalos.

Krievijas artilērijas apšaudei tika pakļautas aptuveni 100 apdzīvotas vietas Čerņihivas, Sumu, Harkivas, Luhanskas, Doneckas, Zaporižjas un Hersonas apgabalos, norāda ģenerālštābs.

Kā vēsta aģentūra UNIAN, atsaucoties uz informāciju oficiālajā Ukrainas Gaisa un bruņoto spēku "Telegram" kanālā, naktī uz pirmdienu, 11. septembri, Krievijas karaspēks Krivijrihas virzienā raidījis spārnotās raķetes.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pulksten 3.13 Dņipropetrovskas, Zaporižjas, Hersonas un Nikolajevskas apgabalos izsludināta gaisa trauksme saistībā ar dronu uzbrukumu. Vēlāk gaisa trauksme šī iemesla dēļ izsludināta arī Krivijrhas apgabalā.

Jau pulksten 3.43 kļuvis zināms, ka divas "Shahed" tipa bezpilota lidaparātu grupas virzās no austrumiem Krivijrihas virzienā, kuras iedzīvotāji tika aicināt doties uz patvertnēm.

Pulksten 4 bruņotie spēki fiksējuši Krivijrihas virzienā raidītas spārnotās raķetes. Vietējie "Telegram" kanāli ziņojuši par pilsētā dzirdamiem sprādzieniem.

Pēdējais uzbrukums Krivijrihai bijis piektdien. 8. septembrī, atgādina UNIAN.

Krievijas raķetes triecienā Krivijrihā piektdien tika nogalināts viens cilvēks un vēl 73 ievainoti.

Kā liecina provizoriskā informācija, Krivijrihā trāpījusi raķete "Iskander K", paziņoja Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ihnats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!