Foto: Kadrs no video

Pēdējās nedēļās Krievija ir pārkārtojusi savu tuvā un vidējā darbības rādiusa pretgaisa aizsardzību ap Maskavu, lai pastiprinātu aizsardzību pret bezpilota lidaparātiem, kuri bieži uzbrūk mērķiem Krievijā, savā ikdienas izlūkinformācijas ziņojumā norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Kopš septembra sākuma ap Maskavu novērota pretgaisa aizsardzības sistēmu "Pancir-S1" (NATO apzīmējums SA-22) izvietošana uz torņiem un rampām, norāda britu izlūki.

Iepriekš, pēc uzbrukumiem aviobāzēm Engelsā un Rjazaņā 2022. gada decembrī, Krievija jau izvietoja "Pancir-S1" sistēmas uz sabiedrisko ēku jumtiem Maskavā.


"Tas gandrīz noteikti ļaus sistēmām identificēt un darboties pret bezpilota lidaparātu tipa mērķiem. Tomēr, iespējams tas arī iecerēts kā skaļš apliecinājums sabiedrībai, ka varasiestādes kontrolē situāciju," secina Lielbritānijā.


Iepriekš mediji jau ziņoja, ka Krievijas militāristi ap Maskavu pašgājēja pretgaisa aizsardzības sistēmas izvieto uz īpašām rampām vai pat torņiem, kur iekārtu var uzcelt tikai ar autoceltni. Sistēmu pacelšana augstāk virs zemes palīdz to iebūvētajiem radariem labāk pamanīt bezpilota lidaparātus, kas pārvietojas mazā augstumā.

Par "Pancir-S1" izvietošanu pārraidīts sižets Krievijas televīzijā, kas var liecināt par nodomu nomierināt Maskavas iedzīvotājus, kuri ir nobažījušies par regulārajiem dronu uzlidojumiem, raksta aģentūra UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!