Foto: EPA/Scanpix/LETA

Meksikas narkobarona Hoakina "El Čapo" Gusmana sieva atbrīvota no ASV federālā apcietinājuma pēc nepilnu divu gadu cietumsoda izciešanas par līdzdalību sava dzīvesbiedra vairāku miljardu dolāru vērtajā noziedzīgajā operācijā, raksta "Sky News".

Emma Koronela Aispuro panākusi vienošanos ar prokuroriem, kas paredz viņas uzraudzīšanu četru gadu garumā. 34 gadus vecajai sievietei 2021. gada novembrī tika piespriests trīs gadu cietumsods.

Koronela Aispuro notiesāšanas laikā pauda "patiesu nožēlu par jebkādu kaitējumu", atzīstot savu vainu naudas atmazgāšanā un sazvērestībā, lai izplatītu kokaīnu, metamfetamīnu, heroīnu un marihuānu ievešanai ASV. Viņa tika arestēta 2021. gada februārī Dalesas starptautiskajā lidostā, un vēlāk tajā pašā gadā Vašingtonā viņu notiesāja par apsūdzībām narkotiku tirdzniecībā un naudas atmazgāšanā.

Viņa esot palīdzējusi sava vīra izstrādātajam cietuma bēgšanas plānam 2015. gadā. Plāns ietvēra tuneli, kas tika izrakts zem Meksikas cietuma, norāda prokurori. Viņi teica, ka "El Čapo" partnere atviegloja šo bēgšanu, kontrabandas ceļā ievedot GPS pulksteni, kas bija nomaskēts par pārtiku un ļāva tuneļa būvētājiem precīzi atrast gangsteri.

Sinaloas karteļa vadītājs Gusmans tika notverts nākamajā gadā un viņam 2019. gadā tika piespriests mūža ieslodzījums par plašas narkotiku tirdzniecības sazvērestības organizēšanu. Narkokarteļa vadītājs apprecējās ar Koronelu Aispuro viņas 18. dzimšanas dienā 2007. gada jūlijā. Tomēr pagājušajā gadā izdotajā grāmatā teikts, ka viņš joprojām ir juridiski saistīts ar savu pirmo sievu Alehandrīnu Salasaru, sociālo darbinieci, ar kuru viņš apprecējās 1977. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!