Foto: Vida Press

Igaunijas policija aizturējusi vairākus uzņēmējus aizdomās par Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju Krievijai pārkāpšanu, ziņo laikraksts "Postimees".

Policija trešdien veikusi kratīšanu ar uzņēmējiem saistītā kompānijā Tallinas centrā.

Šīs kompānijas nosaukumu un aizturēto uzņēmēju vārdus amatpersonas neatklāj.

Ziemeļu apgabala prokurore Lēlo Somā informēja, ka aizturētie uzņēmēji turpinājusi ekonomisko sadarbību ar Krievijas kompānijām pēc tam, kad ES noteica Krievijai sankcijas, kas attiecās uz šo sadarbību.

Prokurore stāstīja, ka uzņēmējdarbība turpināta gan tieši ar Krieviju, gan netieši, izmantojot kompāniju, kas reģistrēta ārpus ES esošā valstī. Somā uzsvēra, ka ES sankciju pārkāpums ir noziegums, tādēļ ir sākts kriminālprocess.

Apgabala prokurore apliecināja, ka pašlaik procesā ir sākotnējās aizdomas un tiek vākti pierādījumi.

"Ja ES bāzēta kompānija, kas strādā sankcijām pakļautā sektorā, mēģina turpināt uzņēmējdarbību Krievijā, izmantojot starpniekkompāniju ārpus ES esošā valstī, tas ir uzskatāms par sankciju pārkāpumu, par ko paredzēts kriminālsods," viņa paskaidroja.

Prokurore piebilda, ka, tiesībsargājošajām institūcijām saņemot informāciju par iespējamu sankciju pārkāpumu, tiek sākts kriminālprocess. Par sankciju pārkāpumu Igaunijas tiesību normās paredzēts naudas sods vai cietumsods līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!