Foto: AP/Scanpix/LETA

Nekārtībās Štutgartē pirms Eritrejas kultūras festivāla sestdien ievainoti vairāki desmiti cilvēku, tai skaitā vismaz 26 policisti, paziņojusi Vācijas policija.

Neilgi pirms pasākuma sākuma sestdienas pēcpusdienā aptuveni 200 protestētāju sapulcējās ārpusē un sāka apmētāt policistus un festivāla dalībniekus ar akmeņiem, pudelēm un citiem priekšmetiem.

Seši no 26 ievainotajiem policistiem ir hospitalizēti. Tika ievainoti arī četri pasākuma dalībnieki un divi protestētāji, paziņoja policija.

Vācijā un citās valstīs pēdējā laikā vairākkārt izcēlušās nekārtības saistībā ar Eritrejas kultūras pasākumiem, tai skaitā jūlijā Vācijas rietumu pilsētā Gīsenē un septembrī Telavivā.

Pasākumu Štutgartē sestdien organizēja vairākas grupas, kas tiek uzskatītas par pietuvinātām Eritrejas prezidenta Isajasa Afverki valdībai.

Desmitiem tūkstošu cilvēku ir aizbēguši no Eritrejas uz Eiropu, un migrantu vidū pastāv dziļas domstarpības starp tiem, kas joprojām atbalsta valdību, un tiem, kas ir aizbēguši, lai dzīvotu trimdā, un stingri iebilst pret Afverki režīmu, ko uzskata pa represīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!