Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas Drošības dienests (SBU) kopā ar Jūras spēkiem naktī uz ceturtdienu okupētajā Krimā veicis spēcīgu triecienu Saku militārajam lidlaukam, tīmekļa medijam UNN pavēstīja avoti SBU.

Triecienā ir trāpīts mērķī un nodarīti nopietni bojājumi okupantu tehnikai.

Lidlaukā bijušas vismaz 12 kaujas lidmašīnas "Su-24" un "Su-30", kā arī raķešu sistēma "Pancir".

Tur atradusies arī dronu "Mojaher" operatoru sagatavošanas bāze. Šos dronus Krievija izmanto gan gaisa triecienu koordinācijai, gan kā trieciendronus.

"Lai veiktu triecienu ienaidniekam, tika izmantoti droni, kas pārslogoja Krievijas pretgaisa aizsardzību, bet pēc tam tika palaistas raķetes "Neptun"," norādījis avots.

"Interesanti, ka pat rusņas "Telegram" kanāli apstiprina nopietnus postījumus un zaudējumus, raksta par vismaz 30 karavīriem, kas zaudējuši dzīvību," piebildis avots.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 274 470 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 490 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 4638 tankus, 8883 bruņutransportierus, 6137 lielgabalus, 781 daudzlādiņu reaktīvo iekārtu, 528 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 4850 bezpilota lidaparātus, 1479 spārnotās raķetes, 20 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 8670 automobiļus un autocisternas, kā arī 911 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!