Foto: Kadrs no video

Naktī uz 29. septembri Ukrainas bezpilota lidaparāti uzbrukuši elektropadeves apakšstacijai Krievijas Kurskas apgabalā, atsaucoties uz avotiem Ukrainas drošības dienestā (SBU), vēsta portāls "Liga".

No šīs apakšstacijas elektrība piegādāta svarīgiem Krievijas militārajiem objektiem, uzsvēris avots.

SBU brīdina Krieviju, ka, ja tā turpinās triecienus pa Ukrainas enerģētisko infrastruktūru, pretī saņems vēl vairāk šādu uzbrukumu savā teritorijā.

Krievijas varasiestādes piektdien ziņoja, ka virs Kurskas apgabala esot notriekti 10 droni. Apgabala gubernators Romāns Starovoits atklāja, ka Belovskas rajona Beloi ciemā bezpilota lidaparāti nometuši spridzekļus uz apakšstacijas.

"Viens no transformatoriem aizdegās. Bez elektrības palikušas piecas apdzīvotās vietas un slimnīca," rakstīja gubernators.

Ukrainas militārā izlūkdienesta (GUR) vadītājs Kirils Budanovs nesen paziņoja, ka Ukraina izstrādā "atturēšanas un atriebības" programmu, lai dotu atbildi gaidāmiem Krievijas uzbrukumiem Ukrainas enerģētiskajai infrastruktūrai rudenī un ziemā.

Ukrainas Enerģētikas ministrija paredz, ka masveidīgi okupantu uzbrukumi enerģētikas infrastruktūrai atsāksies līdz ar auksta laika iestāšanos.

Arī Ukraina piedzīvojusi kārtējo ikdienas raķešu uzbrukumu. Piektdienas, 29. septembra, rītā raķešu uzlidojumu piedzīvojusi Mikolajiva, kur cietis kāds infrastruktūras objekts, ziņo aģentūra UNIAN.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!