Foto: AP/Scanpix/LETA

Francija nosūtīs militāro aprīkojumu uz Armēniju, otrdien paziņoja Eiropas lielvalsts ārlietu ministre Ketrīna Kolona.

"Francija ir piekritusi slēgt turpmākus līgumus ar Armēniju par militārā aprīkojuma piegādi, lai Armēnija varētu sevi aizstāvēt," Francijas ministres teikto preses konferencē Erevānā citē "Politico".

Parīze nesniedza sīkāku informāciju par to, kādu aprīkojumu Francija nodrošinās.

Septembra beigās Azerbaidžāna pasludināja uzvaru pēc zibenīgas militāras ofensīvas Kalnu Karabahā.

Francijai un Armēnijai jau ilgu laiku ir bijušas ciešas diplomātiskās saites, un Francija ir uzņēmusi lielu armēņu diasporu. 2001. gadā Parīze bija viena no pirmajām Rietumu valstīm, kas atzina armēņu genocīda faktu, izdarot to divas desmitgades pirms ASV.

Pēdējos mēnešos Parīze ir centusies padziļināt sadarbību aizsardzības jomā ar Erevānu, jo Armēnija arvien vairāk šķiras no savas ilggadējās sabiedrotās Krievijas, kopš tās prezidents, agresors Vladimirs Putins 2022. gada februārī uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā.

Septembra beigās Kolona paziņoja, ka Francija nosūtīs militāro atašeju uz Francijas vēstniecību Armēnijas galvaspilsētā.

Nedēļas nogalē Francijas bruņoto spēku ministrs Sebastjēns Lekornu, kurš regulāri sazinās ar savu Armēnijas kolēģi Sūrenu Papikianu, intervijā sacīja, ka vēstniecībā jaunizveidotā aizsardzības misija katru dienu sadarbosies ar Armēnijas bruņotajiem spēkiem un varas iestādēm, lai. "novērtētu viņu vajadzības, jo īpaši aizsardzības ziņā."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!