Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV notriekušas bruņotu Turcijas bezpilota lidaparātu, kas lidojis netālu no tās karavīriem Sīrijā, paziņoja Pentagons.

Tā bija pirmā reize, kad Vašingtona notriec NATO sabiedrotās Turcijas lidaparātu, raksta "Sky News".

Turcijas bezpilota lidaparāti ceturtdienas rītā bija manīti veicam uzlidojumus Hasakahā Sīrijā tā dēvētajā amerikāņu "ierobežotajā darbības zonā" aptuveni viena kilometra attālumā no ASV karavīriem, sacīja Pentagona pārstāvis Pats Raiders.

Vēlāk Turcijas drons atkal iegāja ierobežotajā zonā "virzienā uz vietu, kur atradās ASV spēki". Drons atradās mazāk nekā 500 metru attālumā no ASV karavīriem, un tika uzskatīts par draudu, un to notrieca iznīcinātājs F-16.

Raiders to nosauca par "nožēlojamu incidentu" un sacīja, ka ASV karavīri drošības nolūkos bija spiesti doties uz bunkuriem, kad Turcija bombardēja tuvumā esošos objektus. Neviens ASV karavīrs nav ievainots. "Mums nav nekādu pazīmju, ka Turcija būtu tīši vērsusies pret ASV spēkiem," norādīja Savienoto Valstu pārstāvis.

ASV un Turcijas militārpersonas parasti strādā ciešā koordinācijā, veicot gaisa manevrus, bet amerikāņu karavīri cieši sadarbojas arī ar kurdu spēkiem, lai pretotos "Daesh" nemierniekiem reģionā. Sīrijā atrodas aptuveni 900 ASV karavīru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!