Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Neraugoties uz tās centieniem, Ukraina šobrīd nav gatava pievienoties Eiropas Savienībai (ES) un tai nepieciešami plaši iekšējie reformu procesi, izteicies bijušais Eiropas Komijas prezidents Žans Klods Junkers, kuru citē “Politico”.

"Nepatiesu solījumu došana" ukraiņiem saistībā ar pievienošanos ES "nenāktu par labu nedz ES, nedz Ukrainai," piebilda Junkers. "Es esmu ļoti dusmīgs par dažām balsīm Eiropā, kas saka ukraiņiem, ka viņi var nekavējoties kļūt par [ES] biedriem."

Junkers arī uzsvēra, ka Ukrainu joprojām nomoka korupcijas problēmas: "Ikviens, kam ir bijis kāds sakars ar Ukrainu, zina, ka šī valsts ir korumpēta visos sabiedrības līmeņos." Junkers apgalvoja, ka kandidātvalstīm, piemēram, Ukrainai un Moldovai, dalība ES ir jāsaista ar "iekšējām reformām" un jāatbalsta ar "kvalificētu balsu vairākumu".

Pašreizējā Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena un Eiropadomes vadītājs Šarls Mišels jautājumā par Ukrainas pievienošanos ES bijuši pozitīvāk noskaņoti nekā Junkers. Otrdien "Politico" ziņoja, ka ES gatavojas sākt sarunas ar Ukrainu par tās turpmāko pievienošanos ar oficiālu paziņojumu, kas gaidāms jau decembrī, sacīja trīs diplomāti.

Vācijas ārlietu ministres Annalenas Bērbokas vizītes laikā Kijivā otrdien viņa uzsvēra, ka "Ukrainas nākotne ir Eiropas Savienībā. Mūsu brīvības kopienā, kas stiepsies no Lisabonas līdz Luhanskai". Septembrī Bērboka gan arī norādīja, ka Ukrainai ir jādara vairāk, lai izskaustu korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!