Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas premjers Benjamins Netnajahu ceturtdien preses konferencē izteicās, ka palestīniešu teroristu grupējums "Hamas" ir "civilizācijas ienaidnieks", raksta "Sky News". Izraēlas vēstniecība Lielbritānijā ziņo, ka "Hamas" aiz sevis slepkavību vietās atstājot teroristu grupējuma "Daesh" karogus.

Netanjahu šos komentārus izteica preses konferencē pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu.

"Jauniešu slepkavības mūzikas festivālā, veselu ģimeņu nogalināšana, vecāku slepkavības bērnu acu priekšā un bērnu slepkavības viņu vecāku acu priekšā, dzīvu cilvēku sadedzināšana, galvas nogriešana, jauna zēna nolaupīšana — ne tikai nolaupīšana, bet arī uzbrukšana, ievainošana — un briesmīgā šo šausmu svinēšana," "Hamas" zvērības uzskaitīja Izraēlas valdības vadītājs.

Netanjahu pauda, ka "nevienai valstij nevajadzētu savā teritorijā ļaut uzturēties "Hamas" teroristiem, un tām, kas to dara, būtu jāpiemēro sankcijas. Pievēršoties ASV atbalstam, viņš sacīja: "Paldies, ka ieņēmāt šo nostāju (..) Paldies, ka šodien bijāt šeit. Paldies, Amerika."

Blinkens norādīja, ka "Hamas" "brutālā necilvēcība (..) liek atcerēties ļaunāko no ISIS [teroristiskā grupējuma "Daesh]".

Izraēlas varasiestādes platformā "X" publicēja fotogrāfijas, kurās redzami "Hamas" grupējuma atstātie "Daesh" karogi. Izraēlas vēstniecība Lielbritānijā paziņoja, ka grupējums pēc civiliedzīvotāju slaktiņa atstājis karogu kibucā "Sufa": "Lai nebūtu neskaidrību - "Hamas" ir ISIS.

""Hamas" uz izraēliešu sieviešu, bērnu un vīriešu slaktiņu paņēma līdzi ISIS karogu. "Hamas" ir genocīda teroristu organizācija. Viņi ir vēl sliktāki par ISIS," savā profilā plaformā "X" rakstīja Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF).

"Ziņojums, ko es nesu Izraēlai, ir šāds - jūs varat būt pietiekami spēcīgi paši, lai sevi aizstāvētu. Bet, kamēr pastāvēs Amerika, jums tas nekad, nekad nebūs jādara," paziņoja Blinkens.

"Mēs vēlreiz apstiprināsim kristālskaidro brīdinājumu jebkuram pretiniekam (..) kas domā izmantot pašreizējo krīzi, lai uzbruktu Izraēlai: nedariet to. ASV atbalsta Izraēlu," uzsvēra Vašingtonas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!