Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēlas uzlidojumi, kas bija vērsti pret galvaspilsētas Damaskas un ziemeļu pilsētas Alepo lidostām, sabojājuši abu skrejceļus un tādējādi apturējušas to darbību, atsaucoties uz Sīrijas valsts medijiem, raksta "Associated Press" (AP).

Mediji "Al-Watan Daily" un "Dama Post" nesniedza sīkāku informāciju, izņemot to, ka abas lidostas nedarbojas.

Sīrija un Izraēla otrdien apmainījās ar apšaudēm pēc tam, kad Izraēlas valdība paziņoja, ka no Sīrijas pret valsts ziemeļiem tika palaisti vairāki šāviņi. Mīnmetēju uzbrukumi no Sīrijas lielākoties ir simboliski un reti nodara kaitējumu Izraēlai, raksta "Sky News".


Sīrijas valsts ziņu aģentūra "Sana" ziņoja, ka "raķešu sprādzieni" izraisījuši bojājumus lidostu nolaišanās joslām un likuši tās pārtraukt izmantot.

Vietējie mediji arī vēsta, ka, reaģējot uz uzbrukumiem, tika iedarbināta Sīrijas pretgaisa aizsardzība.

Apvienotajā Karalistē bāzētā kara novērošanas organizācija "Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)" ziņoja par vairākiem sprādzieniem Alepo, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Aģentūra "Reuters" ziņo par avotiem, kas stāstījuši, ka triecieni lidostām ir paredzēti, lai izjauktu Irānas piegādes līnijas uz Sīriju, kur Teherānas ietekme ir pieaugusi, kopš tā sāka atbalstīt prezidentu Bašaru al Asadu pilsoņu karā, kas sākās 2011.gadā.

Ceturtdienas triecieni notika dienu pirms Irānas ārlietu ministra Hoseina Amirabdollahiana vizītes Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!