Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šapss komentē, ka ir redzējis "satraucošus videoklipus", kuros palestīniešu grupējums "Hamas" Izraēlas civiliedzīvotājiem nogriež galvas un viņus izvaro, kā arī pa ielām velk līķus, ziņo medijs "Sky News".

""Hamas" to visu var izbeigt," uzsver ministrs. Viņš aicinājis "Hamas" atzīt Izraēlu kā valsti un svītrot no grupējuma dibināšanas hartas "mērķi izskaust visus ebrejus no Zemes".

Tāpat Šapss saskāries ar jautājumiem par to, vai vispār ir iespējams veikt Izraēlas aicinājumu vairāk nekā miljonam iedzīvotāju evakuēties no Gazas 24 stundu laikā. Ministrs skaidro, ka "Izraēla dara visu iespējamo, lai sniegtu Gazas iedzīvotājiem iepriekšēju brīdinājumu, lai cilvēkiem būtu iespēja izkļūt no teritorijas pirms nozīmīgu operāciju sākšanās".

Atbildot uz jautājumu, vai būtu iespējams atvērt Gazas ziemeļu robežu ar Ēģipti, lai palīdzētu iedzīvotājiem izbēgt, viņš informē, ka Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks runājot ar Ēģiptes amatpersonām.

Savukārt "Hamas" teroristi apgalvo, ka Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas joslā nogalināti 13 izraēliešu gūstekņi. To skaitā esot arī ārzemnieki. Izraēla iepriekš ziņoja, ka "Hamas" kā ķīlniekus sagrābuši aptuveni 150 izraēliešus. Grupējums iepriekš draudēja ķīlniekus nogalināt, ja Izraēla bez brīdinājums bombardēs civiliedzīvotāju mājas. Teroristi slēpjoties arī starp civiliedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!