Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēla pēdējo 24 stundu laikā ir veikusi "lokalizētus reidus" Gazā, paziņoja valsts bruņoto spēku pārstāvis Daniels Hagari, kuru citē portāls "Sky News".

Šajos reidos piedalījās kājnieku un tanku vienības, kuru mērķis bija atrast raķešu sistēmu apkalpes un ķīlniekus, televīzijas brīfingā sacīja Hagari.

Gazā tiek turēti vismaz 120 ķīlnieki, paziņoja militārpersonas. "Ievērojams skaits" Gazas civiliedzīvotāju ir sākuši virzīties uz teritorijas dienvidiem, "lai glābtu sevi", teikts paziņojumā.

Saskaņā ar militārpersonu teikto, karaspēks veica pārbaudes teritorijā un ieguva resursus, "kas varētu palīdzēt atrast pazudušos".

Izraēlas aizsardzības spēki (IDF) norāda, ka armija šajā apgabalā nogalināja arī vairākus teroristus, tostarp "Hamas" vienību, kas izšāva prettanku vadāmas raķetes uz Izraēlu, ziņo medijs "Times Of Israel".

Šis Izraēlas paziņojums varētu būt pirmā pazīme, kas liecina par pāreju no gaisa uzbrukuma kampaņas uz sauszemes operācijām, par kurām bieži runāts pēdējo dienu laikā. Lai gan šie reidi neesot veikti dziļi Gazas joslas teritorijā, sagaidāms, ka Izraēlas armija tuvākajā laikā veiks arvien plašāku ofensīvu "Hamas" pārvaldītajā Gazā. Tā būtu ļoti sarežģīta operācija no militārā skatupunkta, un, visdrīzāk, novestu arī pie ļoti lieliem cilvēku upuriem.

Jau ziņots, ka agrā sestdienas rīta stundā "Hamas" uzsāka plašu uzbrukumu pret Izraēlu, izšaujot tūkstošiem raķešu un desmitiem tā kaujinieku pārvarot stipri nocietinātās robežas vairākās vietās pa gaisu, sauszemi un jūru.

Kopš brutālā uzbrukuma sākuma dzīvību Izraēlā zaudējuši aptuveni 1300 cilvēki. No tiem 260 tika nogalināti mūzikas festivālā. Izraēla ir atbildējusi ar gaisa triecienu vilni objektiem Gazā, kur nogalināti vairāk nekā 1500 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!