Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Izraēla sāks "nozīmīgas militārās operācijas" Gazas joslā tikai tad, kad redzēs, ka civiliedzīvotāji ir pametuši norādīto teritoriju, telekanālam CNN pavēstījis Izraēlas Aizsardzības spēku preses pārstāvis.

"Svarīgākais ir tas, ka mēs sāksim nozīmīgas militārās operācijas tikai tad, kad redzēsim, ka civiliedzīvotāji ir pametuši teritoriju," sacīja pulkvežleitnants Džonatans Konrikss.

"Ir patiešām svarīgi, lai cilvēki Gazā zinātu, ka mēs esam bijuši ļoti, ļoti dāsni ar laiku. Mēs esam pietiekami brīdinājuši, vairāk nekā 25 stundas... Es nevaru izdarīt vairāk nekā uzsvērt, ka tagad ir pienācis laiks Gazas iedzīvotājiem pamest teritoriju," viņš akcentējis.

"Ņemiet savas mantas, dodieties uz dienvidiem. Sargājiet savas dzīvības un neiekrītiet slazdā, ko Hamas jums ir sagatavojis," viņš mudinājis.

Tikmēr apstākļi Gazā ir pārvērtušies "pilnīgā katastrofā", raksturojusi kāda amatpersona. Cilvēkiem trūkst tīra ūdens un pārtikas.

Vairāk nekā puse no 2 miljoniem Gazas joslas iedzīvotāju dzīvo tās ziemeļu daļā, kuru Izraēla ir pavēlējusi evakuēt.

"Delfi" jau vēstīja, ka Izraēla plāno ofensīvu, izmantojot sauszemes, gaisa un jūras spēkus, ziņojusi armija.

Kopš pēdējā konflikta sākuma Gazas joslā ir miruši aptuveni 2329 palestīnieši, informējusi šīs teritorijas Veselības ministrija, vēstīja "Sky News".

Kā ziņots, agrā pagājušās nedēļas sestdienas rīta stundā "Hamas" uzsāka plašu uzbrukumu pret Izraēlu, izšaujot tūkstošiem raķešu un desmitiem tā kaujinieku pārvarot stipri nocietinātās robežas vairākās vietās pa gaisu, sauszemi un jūru. Izraēla līdz šim ir atbildējusi ar gaisa triecienu vilni objektiem Gazā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!