Foto: Shutterstock

Veselības aprūpes darbiniekiem Gazā ierobežoto resursu dēļ nākas izdarīt "briesmīgu izvēli" par to, kam sniegt palīdzību, "Sky News" sacījis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvis Tariks Jasarevi.

Viņš teicis, ka ir "izmisīgi nobažījies" par situāciju Gazā un Izraēlā, jo īpaši Gazas ziemeļos.

Jasarevi sacīja, ka 22 slimnīcās Gazā ir vairāk nekā 2000 pacientu. PVO ir "lūgusi Izraēlu pārskatīt" savu rīkojumu par evakuāciju.

"Pacientus nevar pārvietot, neapdraudot viņu dzīvības," viņš uzsvēris.

"Padomājiet par jaundzimušajiem inkubatoros vai cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama mehāniska plaušu ventilācija, vai grūtniecēm ar komplikācijām. Ir patiešām sarežģīti lūgt veselības aprūpes darbiniekiem pakļaut pacientus riskam, viņus pārvietojot, un veselības aprūpes darbinieki šobrīd saskaras ar smagu izvēli," skaidrojis Jasarevi.

Viņš arī norādīijis, ka ir nepieciešama piekļuve reģionam, lai spētu sniegt medicīnisko palīdzību civiliedzīvotājiem.

"Dažreiz ātrās palīdzības darbiniekiem nākas izdarīt briesmīgu izvēli, kuriem palīdzēt, kuriem – nē," viņš piebilda.

Arī paši veselības aprūpes darbinieki pakļauj savas dzīvības briesmām.

Vairāk nekā puse no 2 miljoniem Gazas joslas iedzīvotāju dzīvo tās ziemeļu daļā, kuru Izraēla ir pavēlējusi evakuēt, jo plāno ofensīvu, izmantojot sauszemes, gaisa un jūras spēkus.

Apstākļi Gazā ir pārvērtušies "pilnīgā katastrofā", raksturojusi kāda amatpersona.

Kopš pēdējā konflikta sākuma Gazas joslā ir miruši aptuveni 2329 palestīnieši, informējusi šīs teritorijas Veselības ministrija.

Kā ziņots, agrā pagājušās nedēļas sestdienas rīta stundā "Hamas" uzsāka plašu uzbrukumu pret Izraēlu, izšaujot tūkstošiem raķešu un desmitiem tā kaujinieku pārvarot stipri nocietinātās robežas vairākās vietās pa gaisu, sauszemi un jūru.

Izraēla līdz šim ir atbildējusi ar gaisa triecienu vilni objektiem Gazā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!