Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Šodien pirmo reizi kopā sanākusi Izraēlas kara laika valdība, un premjerministrs Benjamins Netanjahu brīdinājis, ka valsts gatavojas iznīcināt kaujinieku grupējumu Hamas Gazā, ziņo "Sky News".

Sanāksme, kas notika militārajā štābā Telavivā, sākās ar ministru klusuma brīdi, pieminot aptuveni 1300 izraēliešu, kas nogalināti kopš Hamas uzbrukuma pagājušajā nedēļas nogalē.

Netanjahu norādīja, ka visi ministri strādā nepārtraukti un vienoti.

"Hamas" domāja, ka mēs tiksim iznīcināti. Mēs esam tie, kas iznīcinās Hamas," viņš sacīja, piebilstot, ka tas "sūta skaidru vēstījumu tautai, ienaidniekam un pasaulei".

Šobrīd notiek civiliedzīvotāju evakuācija no Gazas joslas ziemeļu daļas, jo Izraēla plāno ofensīvu, izmantojot sauszemes, gaisa un jūras spēkus. Vairāk nekā puse no 2 miljoniem Gazas joslas iedzīvotāju dzīvo tās ziemeļu daļā, kuru Izraēla ir pavēlējusi evakuēt.

Kā ziņots, agrā pagājušās nedēļas sestdienas rīta stundā "Hamas" uzsāka plašu uzbrukumu pret Izraēlu, izšaujot tūkstošiem raķešu un desmitiem tā kaujinieku pārvarot stipri nocietinātās robežas vairākās vietās pa gaisu, sauszemi un jūru.

Izraēla līdz šim ir atbildējusi ar gaisa triecienu vilni objektiem Gazā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!