Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kāds 71 gadus vecs vīrietis ASV apsūdzēts par sešgadīga zēna noduršanu un viņa mātes savainošanu ar nazi. Vīrietis to darījis naidā pret musulmaņiem, vēsta Britu raidsabiedrība "BBC".

Uzbrukums esot vērsts pašreizējā "Hamas" un Izraēlas konflikta dēļ.

Pēc traģēdijas situāciju komentējis ASV prezidents Džo Baidens, norādot, ka šāds uzbrukums palestīniešu-ASV iedzīvotājiem viņam liek justies nelabi. "Šim šausminošajam naida noziegumam Amerikā nav vietas, un tas ir pretrunā mūsu pamatvērtībām: brīvībai no bailēm par to, kā mēs lūdzam, kam ticam un kas mēs esam," teikts Baidena paziņojumā.

Pēc zēna un viņa mātes nogādāšanas slimnīcā noskaidrots, ka zēns ar nazi sadurts 26 reizes.

"Šajā uzbrukumā izmantotais nazis ir 12 collu (31 cm) zobains militārā stila nazis ar septiņu collu asmeni," paziņoja šerifa birojs.

Aizdomās turētais vīrietis ir aizturēts.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas "Hamas" no Gazas joslas uz Izraēlu palaida tūkstošiem raķešu, pārkāpa robežu un sāka zvērīgu slaktiņu Izraēlas dienvidu kopienās un mūzikas festivālā, nogalinot vairāk nekā 1300 un ievainojot 3391 cilvēku. Izraēla paziņojusi, ka teroristu gūstā ir 100-150 cilvēku.

Izraēla uz uzbrukumu atbildēja, intensīvi bombardējot Gazu. Kā liecina Gazas Veselības ministrijas dati, nogalināti vairāk nekā 2200 palestīniešu un vēl vairāk nekā 8700 ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!