Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Veselības aprūpes pārstāvji Gazā ir sākuši Izraēlas gaisa triecienos bojā gājušo palestīniešu līķus glabāt saldējuma mašīnās, jo pārvietot mirušo ķermeņus uz slimnīcām esot pārāk riskanti un krematorijas esot pārpildītas, ziņo aģentūra "Reuters".

"Slimnīcas morgs spēj glabāt tikai 10 mirušos, līdz ar to mēs atvedām saldējuma mašīnas no rūpnīcām, lai glabātu milzīgo mirušo skaitu," paziņoja slimnīcas "Shuhada Al-Aqsa" ārsts Jassers Ali. Viņš uzsvēra: "Pat ar šīm saldētavām mirušo skaits pārsniedz slimnīcas galvenā morga ietilpību un alternatīvo iespēju, tāpēc teltīs tiek glabāti 20 līdz 30 līķu."

Saldējuma mašīnas ikdienā izmantotas, lai veiktu piegādes lielveikaliem. Automašīnām uz sāniem joprojām esot reklāmas attēli, kuros redzami smaidīgi bērni, ēdot saldējumu. Šobrīd tās kalpo kā pagaidu morgi upuriem, kuri gāja bojā Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazai.

Slimnīcas pārstāvis Ali skaidroja, ka tiekot gatavoti masu kapi, lai spētu apglabāt strauji pieaugošo mirušo skaitu.

Agrā pagājušās nedēļas sestdienas rīta stundā "Hamas" uzsāka plašu uzbrukumu pret Izraēlu, izšaujot tūkstošiem raķešu un desmitiem tā kaujinieku pārvarot stipri nocietinātās robežas vairākās vietās pa gaisu, sauszemi un jūru. Bojā līdz šim gājuši aptuveni 1300 izraēliešu. Izraēla ir atbildējusi ar gaisa triecienu vilni objektiem Gazā, kā arī plāno ofensīvu.

Savukārt amatpersonas Gazā apgalvo, ka Izraēlas gaisa uzlidojumos bojā gājuši vairāk nekā 2300 palestīnieši, no kuriem ceturtā daļa esot bērni. Ievainoti esot aptuveni 10 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!