Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim atteikta solidaritātes vizīte Izraēlā, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo "Sky News".

Zelenskis cerējis viesoties Izraēlā vienlaicīgi ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu. Tomēr Izraēlas amatpersonas Ukrainas prezidentam atteikušas, apgalvojot, ka šobrīd nav īstais laiks un viņš varētu apmeklēt valsti kaut kad vēlāk, anonīmi avoti informējuši Izraēlas ziņu organizāciju "Ynet".

Zelenskis pēc "Hamās" iebrukuma Izraēlā pauda atbalstu valstij, apgalvojot, ka tai ir neapšaubāmas tiesības sevi aizstāvēt no teroristu uzbrukumiem: "Terors vienmēr ir noziegums ne tikai pret vienu valsti vai konkrētajiem upuriem, bet pret cilvēci kā kopumu".

Gaidāms, ka Zelenskis varētu iekļaut Izraēlu Eiropas tūrē, norāda "Sky News". Teroristu grupējuma "Hamās" 7. oktobra uzbrukums Izraēlai un tās atbildes triecieni Gazas joslā piesaistījuši pasaules uzmanību, kas nozīmē, ka Ukraina pēdējās nedēļas laikā ievirzījusies otrajā plānā.

ASV prezidents Džo Baidens šonedēļ viesosies Izraēlā, lai demonstrētu nelokāmu atbalstu sabiedrotajai valstij tās centienos "likvidēt" "Hamās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!