Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Džo Baidens otrdien, 17. oktobrī, komentējot raķešu triecienu slimnīcai Gazas joslā, paziņoja, ka viņš ir "sašutis un dziļi apbēdināts" par notikušo. Tāpat prezidents informēja, ka ir norīkojis savu nacionālās drošības komandu ievākt informāciju par notikušo, ziņo aģentūra "Reuters".

"Esmu sašutis un dziļi apbēdināts par sprādzienu "Al Ahli Arab" slimnīcā Gazā, kā arī par cilvēku bojāeju," paziņojumā uzsvērs Baidens.

Viņš komentēja: "ASV nepārprotami iestājas par civiliedzīvotāju aizsardzību konflikta laikā un mēs sērojam par pacientiem, medicīnas personālu un citiem nevainīgiem iedzīvotājiem, kuri gāja bojā vai tika ievainoti šajā traģēdijā."

Jau iepriekš ziņots, ka vairāki simti cilvēku gājuši bojā pēc gaisa trieciena slimnīcai "Al Ahli Arab" slimnīcā Gazas joslā, un bojāgājušo skaits palielinās, jo daudzi vēl atrodas zem drupām. Slimnīcas izplatītā ziņojumā teikts, ka tajā atradās simtiem slimu un ievainotu cilvēku, kā arī cilvēki, kas nevar atgriezties mājokļos, un slimnīcā patveras no Izraēlas veiktās bombardēšanas. Palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" triecienā slimnīcai vainojis Izraēlu, savukārt Izraēla apsūdzības noliedz, apgalvojot, ka par triecienu nav atbildīga.

Baidens devies vizītē uz Izraēlu, lai tiktos ar premjerministru Benjaminu Netanjahu un demonstrētu ASV atbalstu pēc teroristu grupējuma "Hamās" uzbrukuma pierobežas ciematiem un militārajām bāzēm. Teroristi 7. oktobra uzbrukumā nogalināja aptuveni 1300 izraēliešu.

Plānots, ka Baidens tiksies ar Netanjahu, lai gūtu priekšstatu par Izraēlas plāniem un mērķiem gaidāmajās dienās un nedēļās, medijus informējis Baltā nama pārstāvis Džons Kirbijs. "Viņš uzdos daudzus grūtus jautājumus. Viņš tos uzdos kā draugs, kā īsts Izraēlas draugs," apgalvoja Kirbijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!