Foto: Reuters/Scanpix

Izraēla naktī uz piektdienu turpinājusi uzlidojumus grupējuma "Hamās" pozīcijām Gazas joslā.

Reaktīvie iznīcinātāji veica triecienus vairāk nekā 100 pozīcijām un nogalināja vienu kaujinieku grupējuma locekli, kurš bijis "Hamās" uzbrukumā Izraēlai 7.oktobrī, piektdien paziņoja Izraēlas armija.

Tika bombardēts tunelis, ieroču noliktavas un desmitiem komandcentru, paziņoja armija. Turklāt mērķētā triecienā Gazas pilsētā tika likvidēta "Hamās" vienība.

Džabalijā mošejā tika iznīcinātas "Hamās" ieroči un telpas, kas, pēc Izraēlas teiktā, tika izmantotas kā novērošanas postenis un pārkraušanas punkts.

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7. oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas. "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Veselības ministrija paziņojusi, ka Izraēlas īstenotajā Gazas joslas bombardēšanā nogalināti vismaz 3785 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!