Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien, 31. oktobrī, Izraēlas Aizsardzības spēku (IDF) gaisa triecienos trāpīts Džabālijas bēgļu nometnei Gazas ziemeļos, ziņo medijs "Sky News".

Sākotnēji par triecieniem ziņoja Gazas joslas Veselības ministrija, ko vada palestīniešu teroristu grupējums "Hamās", tomēr īsi pēc paziņojuma triecienus preses konferencē apstiprināja arī Izraēlas varasiestādes.

IDF ziņoja, ka triecienus bēgļu nometnei veikuši Izraēlas iznīcinātāji. Paziņojumā norādīts, ka "plašā mēroga triecienā, kas vērsts pret teroristiem un to infrastruktūru", nogalināts komandieris Ibrahims Biari no "Hamās" Centrālā Džabālijas bataljona.

Tāpat paziņojumā uzsvērts, ka Izraēlas spēkiem izdevies iznīcināt pazemes infrastruktūru, ko teroristi bija izveidojuši zem bēgļu nometnes. Līdz ar Biari IDF izdevies nogalināt vēl lielu skaitu teroristu. Biari bijis viens no komandieriem, kurš vadījis grupējuma 7. oktobra iebrukumu Izraēlā.

Ziņas par uzbrukumā cietušo civiliedzīvotāju skaitu nav iespējams pārbaudīt. Gazas slimnīcas pārstāvji mediju informēja, ka gaisa triecienos ievainoti esot 150 palestīnieši, savukārt 50 civiliedzīvotāji ir gājuši bojā. Savukārt britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz netālu esošo slimnīcu ziņo, ka ievainoti varētu būt 400 iedzīvotāji un 120 miruši.

Publicētajās fotogrāfijās redzami vairāki lieli krāteri, kas radušies sprādziena rezultātā. Tāpat iznīcinātas vairākas dzīvojamās ēkas bēgļu nometnes centrā, kur pirms kara sākšanās dzīvojuši aptuveni 116 000 palestīniešu 1,4 kvadrātkilometru teritorijā.

Sarunā ar aģentūru AFP kāds no Džabālijas iedzīvotājiem skaidroja, ka trieciena brīdī licies, ka sākusies zemestrīce. Publicētajos video un fotogrāfijās redzams kā simtiem cilvēku gruvešos meklē cietušos. Video esot redzams kā no gruvešiem izvilkti vismaz 47 līķi, norāda aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!