Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešdien, 1. novembrī, Ēģiptē no Gazas ievesta pirmā evakuēto ievainoto iedzīvotāju grupa. Vienošanās ar Ēģipti par Rafāhas robežpunkta atvēršanu panākta ar Kataras starpniecību, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Ievainotie iedzīvotāji kara plosīto teritoriju pametuši ātrās palīdzības mašīnās. Saskaņā ar Ēģiptes, Izraēlas un "Hamās" panākto vienošanos vairākiem ārvalstu pilsoņiem vai dubultpilsoņiem un smagi ievainotajiem būs iespēja pamest aplenkto teritoriju.

Ēģiptes pārstāvis trešdien informēja aģentūru, ka robežpunktu šķērsot būs atļauts līdz pat 500 ārvalstu pilsoņiem. BBC ziņo, ka Gazā kā dubultpilsoņi ir reģistrēti aptuveni 7000 cilvēku.

Avoti norāda, ka trešdienas rītā pie robežas pulcējušies aptuveni 200 cilvēku.

Iebraukt Ēģiptē būs atļauts 81 smagi ievainotajam Gazas iedzīvotājam, lai pabeigtu ārstēšanos slimnīcā, skaidroja palestīniešu robežsardzes pārstāvis. Tomēr pagaidām nav zināms, cik ievainotie patiešām ir ievesti Ēģiptē.

Robežpunkts tika slēgts pēc teroristu grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai 7. oktobrī, tomēr tas ik pa laikam ticis atkal atvērts, lai palīdzības kravas automašīnas varētu iebraukt Gazā, norāda medijs "Sky News". Pēdējo nedēļu laikā pie robežpunkta pulcējušies simtiem cilvēku cerībās pamest Gazu, tomēr līdz šim šāda iespēja nav bijusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!