Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izraēlas spēkiem trešdien, 1. novembrī, izdevies likvidēt vēl vienu palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" komandieri gaisa triecienos Džabālijas bēgļu nometnei, atsaucoties uz armijas paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Militārpersonas paziņoja, ka tās iznīcinātāji, "balstoties uz precīzu izlūkošanas informāciju", trešdien uzbruka "Hamās" vadības un kontroles punktam Džabālijā, nogalinot islāmistu grupējuma prettanku raķešu vienības komandieri Muhamadu Asaru.

""Hamās" apzināti būvē savu teroristu infrastruktūru zem civiliedzīvotāju ēkām, kā arī ap tām un to iekšienē, ar nodomu apdraudot Gazas iedzīvotājus," paziņojumā uzsvēra Izraēla.

Cietušo skaits nav zināms.

Tāpat Izraēlas Aizsarzības spēki (IDF) ziņoja par sīvām kaujām aizvadītājā naktī ar grupējumu citās Gazas joslas teritorijās. Militārpersonas paziņojušas, ka izdevies likvidēt desmitiem grupējuma kaujinieku, vēsta BBC.

Iepriekš ziņots, ka otrdien, 31. oktobrī, Izraēlas Aizsardzības spēku (IDF) gaisa triecienos trāpīts Džabālijas bēgļu nometnei Gazas ziemeļos. Sākotnēji par triecieniem ziņoja Gazas joslas Veselības ministrija, ko vada palestīniešu teroristu grupējums "Hamās", tomēr īsi pēc paziņojuma triecienus preses konferencē apstiprināja arī Izraēlas varasiestādes. Izraēla informēja, ka "plašā mēroga triecienā, kas vērsts pret teroristiem un to infrastruktūru", nogalināts komandieris Ibrahims Biari. Tāpat paziņojumā uzsvērts, ka Izraēlas spēkiem izdevies iznīcināt pazemes infrastruktūru, ko teroristi bija izveidojuši zem civiliedzīvotāju dzīvesvietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!