Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV un Itālijā arestēti 16 iespējamie Gambino organizētās noziedzības ģimenes vadītāji un līdzgaitnieki, otrdien paziņoja amerikāņu prokurori, uz kuriem atsaucas britu raidsabiedrība BBC.

Viņiem izvirzītās apsūdzības ietver reketu, izspiešanu, atriebību pret lieciniekiem, sazvērestību un krāpšanu. Desmit cilvēkus arestēja Ņujorkas apgabalā un sešus aizturēja Itālijas varas iestādes Palermo, Sicīlijā.

ASV dzīvojošajiem aizdomās turamajiem trešdien bija jāstājas tiesas priekšā Ņujorkā. Apsūdzībā prokurori izklāstīja iebiedēšanas un vardarbīgu uzbrukumu modeli, lai izkrāptu līdzekļus un izkrāptu arodbiedrības un darbinieku pabalstu plānus.

Sindikāta mērķauditorija bija nojaukšanas uzņēmumi un kartinga nozare, kas pazīstama arī kā atkritumu apsaimniekošana vai atkritumu savākšana. Saskaņā ar apsūdzību grupējuma dalībnieki draudēja uzņēmējiem un pieprasīja aizsardzības maksājumus. Viņi izvairījās no arodbiedrību noteikumiem un viltoja piedāvājumus par ienesīgiem nojaukšanas līgumiem.

Starp arestētajiem bija Gambino ģimenes līderis jeb "kapteinis" Džozefs "Džo Bruklins" Lanni, iespējamais Gambino karavīrs Andželo "Fifi" Gradilone un Frančesko Vikari, kas pazīstams arī kā "tēvocis Ciccio", iespējamais Sicīlijas mafijas līdzgaitnieks.

Gambino ģimene ir viens no pieciem ievērojamajiem Ņujorkas apgabala mafijas sindikātiem, kas kopā pazīstami kā "La Cosa Nostra". Ģimeni vadīja boss Džons Goti līdz viņa nāvei cietumā 2002. gadā un vēlāk Frenks Kali, kurš tika nogalināts pie savas mājas Stetenailendā 2019. gada martā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!