Foto: Publicitātes foto

Biedrība "SOS palīdzība Ukrainai" ar Čikāgas latviešu kopienas atbalstu no Norvēģijas iegādājusies četrus renovētus kāpurķēžu visurgājējus "Bandvagn 202". Transportlīdzekļi tiks nodoti Ukrainas bruņoto spēku 115. atsevišķajai mehanizētajai brigādei, portālu "Delfi" informē organizācijā.

Projekta kopsumma ir 76 000 eiro, informē biedrība.

"Bandvagn 202" tika izstrādāts Zviedrijā, lai transportētu karavīrus un ekipējumu sarežģītos sniega apstākļos un purvainos apvidos Zviedrijas ziemeļos. Tam ir vienas tonnas kravnesība un 10 karavīru ietilpība, transportlīdzeklis ir peldošs (amfībija) un pielāgojams dažādām speciālām vajadzībām — gan ievainoto evakuācijai, gan mobilas mīnmetēja pozīcijas ierīkošanai.

Nākamie būtiskākie "SOS palīdzība Ukrainai" projekti saistīti ar augsti tehnoloģiska ekipējuma sagādi (droni, sakaru un nakts redzamības ierīces), kā arī ar atbalstu enerģijas nodrošinājumā (ģeneratori, akumulatori). Šādi ziedojumi ir vienmēr pieprasīti. Piemēram, ik mēnesi Ukrainas spēki zaudē vairākus tūkstošus dronu, kurus jāspēj pilnvērtīgi aizvietot.

Biedrības galvenais darbības princips — visi saņemtie ziedojumi tiek izmantoti tikai atbalsta sniegšanai Ukrainas armijai. Katrs ziedotais eiro palīdz novājināt un iznīcināt okupantu spēkus, uzsver organizācijā.

"Aicinām aktīvi atbalstīt Ukrainu karā pret tās agresīvo kaimiņvalsti Krieviju, kas nekavējas īstenot savas fašistiskās impērijas ambīcijas! Strādājam līdz kopīgai uzvarai!" mudina aktīvisti.

Biedrībai ir arī sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas ir būtiski, lai varētu saņemt nodokļa atlaides, tajā skaitā korporatīvajiem ziedotājiem.

Biedrības aktivitātēm var sekot tās "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!