Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Narkotisko un citu apreibinošo vielu lietošanu Krievijas karaspēka ietvaros veicina arī fakts, ka okupantu vienības netiek regulāri rotētas prom no frontes līnijas, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona raksta, ka septembrī neatkarīgais Krievijas medijs "Vertska" ziņoja, ka līdz 15% Krievijas karavīru Ukrainā lieto narkotikas, tostarp amfetamīnus un marihuānu, un ka tās ir viegli iegūt pat frontē.

Šie ziņojumi ir ticami un seko daudziem ziņojumiem kopš Krievijas spēku iebrukuma Ukrainā par lielu disciplināru incidentu, noziegumu un nāves gadījumu skaitu saistībā ar pārmērīgu alkohola lietošanu. Krievijas komandieri, iespējams, bieži soda narkotiku un alkohola lietotājus, nosūtot viņus uz "Storm-Z" uzbrukuma vienībām, kas faktiski ir kļuvuši par soda virknējumiem, norāda Lielbritānijas ministrija.

Viens no galvenajiem sliktās Krievijas disciplīnas un narkotisko vielu lietošanas izraisītājiem, visticamāk, joprojām ir tas, ka kaujas karaspēkam netiek nodrošināta pietiekama rotācijas iespēja, noslēgumā raksta britu izlūki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!