Foto: Imago/Scanpix/LETA

Krievija ir paziņojusi, ka palielinās tās 152 mm "Krasnopol-M2" lāzervadāmās artilērijas munīcijas ražošanu un uzlabos šāviņa veiktspēju sliktos laikapstākļos, teikts jaunākajā ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Krievijas artilērija jau ir guvusi panākumus ar "Krasnopol", bieži to izmantojot, lai precīzi mērķētu uz atsevišķiem Ukrainas transportlīdzekļiem. Krievijas aizsardzības nozare nespēj ražot pietiekami daudz parastās munīcijas. Plānotais "Krasnopol" ražošanas pieaugums, visticamāk, ir mēģinājums efektīvāk izmantot ražošanas jaudu.

Krievija izmanto bezapkalpes lidaparātus, lai noteiktu "Krasnopol" mērķus, apstarojot mērķi ar lāzera staru. Tomēr zemi mākoņi ir bijis galvenais šāviņa veiktspēju ierobežojošais faktors, jo tā lāzera detektoram nav laika pamanīt lāzera enerģiju un manevrēt triecienam, norāda Lielbritānijas ministrija.

Krievijas rūpniecība, visticamāk, mēģinās uzlabot "Krasnopol" lidojumu veiktspēju un samazināt šāviņa lāzera noteikšanas laiku. Tuvojoties ziemas laikapstākļiem, iespējams, ka Krievijas pieeja uzlabotai precīzai munīcijai būs viens no galvenajiem faktoriem tās operatīvajā darbībā Ukrainā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!