Fоtо: Reuters/Scanpix
Izraēlas Ārlietu ministrija piektdien, 24. novembrī, izsaukusi Spānijas un Beļģijas vēstniekus, lai paustu asu nosodījumu saistībā ar šo valstu līderu izteikumiem par Izraēlas ofensīvu Gazas joslā.

Apmeklējot Rafāhas robežpunktu uz Ēģiptes un Gazas joslas robežas, Beļģijas premjerministrs Aleksanders de Kro piektdien sacīja, ka šajā "operācijā ir jāciena starptautiskās humānās tiesības" un nosodīja izpostīšanu Gazas joslā, to dēvējot par "nepieņemamu".

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess pauda līdzīgu nostāju, sakot, ka "nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana, nešķirojot mērķus", Gazas joslā ir "pilnīgi nepieņemama".

Abi līderi aicināja izsludināt pastāvīgu pamieru Gazas joslā.

Izraēlas ārlietu ministrs Eli Koens izsaucis abu valstu vēstniekus, lai paustu viņiem stingru nosodījumu, kā arī apsūdzējis abus līderus, ka viņi atbalsta terorismu, teikts ministra biroja paziņojumā.

Atsevišķā paziņojumā Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu stingri nosodīja Eiropas līderu izteikumus.

Līderi nav norādījuši, ka "atbildība par noziegumiem pret cilvēci - Izraēlas pilsoņu slaktiņu un palestīniešu izmantošanu par dzīviem vairogiem - pilnībā gulstas uz "Hamās"", teikts Netanjahu biroja paziņojumā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !