Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" līderis Jehja Sinvars slēpjas pazemes tuneļos un Izraēlas karaspēka misija ir viņu nogalināt, atsaucoties uz armijas pārstāvja admirāļa Daniela Hagari komentāriem, ziņo medijs "Sky News".

Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) pēdējo divu dienu laikā pastiprinājuši operācijas līdera dzimtajā pilsētā Hanjunisā, kā arī vakar karavīri aplenkuši Sinvara māju.

"Sinvars nav virszemē, viņš ir pazemē. Es nevēlos precizēt kur, kā un ko mēs esam uzzinājuši no izlūkinformācijas. Mediji nav īstā vieta, kur par to runāt. Mūsu uzdevums ir atrast Singvaru un viņu nogalināt," paziņojumā uzsvēra pārstāvis.

Medijs norāda, ka Sinvars grupējumam pievienojās 80. gados, savukārt kopš 2017. gada ir "Hamās" līderis. Domājams, ka viņš vadīja 7. oktobra uzbrukumu Izraēlai.

IDF apgalvo, ka, turpinoties intensīvām kaujām Gazas joslas dienvidos un ziemeļos, izdevies nogalināt neskaitāmus "Hamās" kaujiniekus. Jaunākajā paziņojumā platformā "Telegram" norādīts, ka izdevies "trāpīt desmitiem teroristu mērķu" dienvidu pilsētā Hanjunisā. Kā arī notikušas sadursmes ar teroristiem, kas iznākuši virszemē caur tuneļu šahtām.

Savukārt austrumu pilsētā Džabālijā karaspēks veicis reidu militārajā kompleksā, kas piederējis vienam no grupējuma bataljoniem, norādīts paziņojumā: "Liels skaits teroristu nogalināti aktivitātes laikā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!