Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) svētdien, 10. decembrī, izveidojusi trīs līderu komiteju, lai risinātu sarunas ar Nigēras militāro huntu par pāreju uz demokrātisku varu un apsvērtu sankciju atvieglošanu, atsaucoties uz kopienas paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Svētdien notikušajā samitā Nigērijas galvaspilsētā Abudžā ECOWAS lēma izveidot Togo, Sjerraleones un Beninas līderu komiteju, lai vienotos ar Nigēras huntu par "īsu pārejas plānu" un strādātu pretī mērķim – "konstitucionālās kārtības ātrai atjaunošanai".

"Skatoties uz rezultātiem, kas varētu tikt gūti valstu vadītāju komitejas sadarbībā ar huntu, iestāde pakāpeniski atvieglos Nigērai noteiktās sankcijas," paziņojumā norādījusi ECOWAS. Savukārt, ja militārā hunta neievēros sarunās panākto rezultātu, piemērotās sankcijas saglabāsies, kā arī kopiena varētu pielietot spēku, norāda aģentūra.

Nigērijas prezidents un ECOWAS priekšsēdētājs Bola Tinubu iepriekš izteicies, ka blokam jāmēģina atjaunot attiecības ar valstīm, kuras šobrīd pārvalda militārā hunta un jāatbalsta tās, lai panāktu "reālistisku un īsu" pāreju uz demokrātiju.

Jau iepriekš ziņots, ka Nigēra jūlijā piedzīvoja apvērsumu, pēc kura varu pārņēma valsts militārie spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!