Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas Ārējās izlūkošanas aģentūras (MI6) vadītājs pateicās Krievijas valsts televīzijai par tās "palīdzību", kas mudināja krievus spiegot Apvienotās Karalistes labā, raksta "Associated Press" (AP).

MI6 vadītājs Ričards Mors šos komentārus izteica pēc tam, kad Krievijas televīzija iztulkoja un pārraidīja daļu no viņa šī gada sākumā teiktās runas, kurā viņš aicināja krievus "sadoties rokās ar mums ".

Mors jūlijā teica runu Lielbritānijas vēstniecībā Prāgā, kur viņš atklāti mudināja krievus, kas saskaras ar "viņu līderu nežēlību, savstarpējām cīņām un milzīgo bezjūtīgo nekompetenci", spiegot Lielbritānijas labā. Pirmdien Mors sociālajā tīklā "X" (iepriekš saukts par "Twitter") pauda, ka viņa dienests prātojis, "kā nodot manu vēstījumu mūsu mērķauditorijai Krievijā — mēs nekad nedomājām, ka Krievijas valsts televīzija iesaistīsies, lai palīdzētu". "Paldies, ļaudis," viņš piebilda.

Rietumu amatpersonas norāda, ka kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī ir notikušas izmaiņas krievu motivācijā attiecībā uz informācijas nodošanu Rietumiem. Iepriekš dominēja nauda un personīgie motīvi, taču arvien biežāk pārbēdzējus vada dusmas uz prezidenta Vladimira Putina valdību. Savā runā jūlijā Mors sacīja, ka MI6 "durvis vienmēr ir atvērtas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!