Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Separātistu grupējuma dalībnieki nakts uzbrukumā policijas iecirknim Irānas dienvidaustrumos nogalināja 11 cilvēkus un ievainoja vairākus citus, piektdien paziņoja valsts televīzija, uz kuru atsaucas "France 24".

Sistānas un Beludžistānas provinces gubernatora vietnieks Ali Reza Marhemati sacīja, ka uzbrukumā Raskas pilsētā, kas atrodas aptuveni 1400 kilometrus uz dienvidrietumiem no Teherānas tika nogalināti un ievainoti policisti un karavīri. Viņš sacīja, ka policisti apšaudē nogalināja vairākus uzbrucējus.

Valsts televīzija uzbrukumā vainoja separātistu grupējumu "Jaish al-Adl". 2019. gadā "Jaish al-Adl" uzņēmās atbildību par pašnāvnieka sprādzienu autobusā, kurā gāja bojā 27 Irānas Revolucionārās gvardes spēku pārstāvji.

Pēdējos mēnešos kaujinieki un nelielas separātistu grupas pārsvarā sunnītu apdzīvotajā reģionā ir uzbrukušas policijas iecirkņiem zema līmeņa sacelšanās pret valdību ietvaros.

Sistānas un Belučestānas province ir viena no vismazāk attīstītajām Irānas teritorijām. Tā bija vieta, kur notika spēcīgas represijas pret mītiņiem pēc valsts mēroga protestiem par 22 gadus vecas sievietes Mahsas Amini nāvi Teherānā policijas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!