Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Izraēlas spēki svētdien, 17. decembrī, paziņoja, ka Gazas joslā atklājuši neierasti lielu no betona un dzelzs veidotu tuneli, kas paredzēts, lai no teritorijas līdz pat robežai nogādātu kaujinieku automašīnas, ziņo aģentūra "Reuters".

Viena no vietām, ko palestīniešu teroristu grupējums “Hamās” pārņēma 7. oktobra uzbrukumā bija Erezas robežšķērsošanas punkts starp Gazu un Izraēlu. Tikai aptuveni 400 metrus uz dienvidiem no kontrolpunkta armija pavadošajiem žurnālistiem parādīja izejas punktu no, viņuprāt, vadošā “Hamās” projekta. Tunelis bijis paslēpts smilšu kāpā.

Izraēlas aizsardzības spēki (IDF) norāda, ka tunelis vedis pa diagonāli uz leju aptuveni 50 metru dziļumā, kur tas pakāpeniski paplašinājies līdz aptuveni trīs metru augstumam un platumam.

Armijas pārstāvis Daniels Hagari informēja, ka tuneļa garums esot četri kilometri, kas ir pietiekami, lai sasniegtu Gazas pilsētas ziemeļus. “Tas bija lielākais tunelis, ko esam atraduši Gazā... paredzēts, lai mērķētu uz Erezas robežšķērsošanas punktu,” paziņoja Hagari. Tomēr nav zināms, vai šis tunelis tika izmantots 7. oktobra uzbrukumā.

“Šajā tunelī tika ieguldīti miljoniem dolāru. Pagāja gadi, lai uzbūvētu šo tuneli. Tam var izbraukt cauri transportlīdzekļi,” uzsvēra pārstāvis. Izraēlas militārpersonas norāda, ka tāda tuneļa izbūvēšana grupējumam varētu būt izmaksājusi vairākus miljonus dolāru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!