Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Kremļa retorika par tās naidīgajiem nodomiem pret NATO, kombinācijā ar Krievijas potenciālajām nākotnes militārajām spējām uzvaras gadījumā Ukrainā rada ticamus draudus Rietumu drošībai, savā jaunajā ziņojumā norāda ASV bāzētā domnīca "The Institute for the Study of War" (ISW).

Svētdien, 17. decembrī, Krievijas diktators Vladimirs Putins nacionālajā televīzijā paziņoja, ka bailes no iespējama Krievijas tieša konflikta ar NATO dalībvalstīm ir “pilnīgas muļķības”. Īsi pēc tam viņš paziņoja, ka plāno koncentrēt militāros spēkus Somijas robežas tuvumā, lai atriebtos par valsts pievienošanos NATO, ziņo medijs “Kyiv Independent”.

ISW ziņojumā norāda, ka Putina apliecinājumus vajadzētu interpretēt kā draudus.

“Ja Krievijai izdotos pilnībā piepildīt tās plānus attiecībā uz Ukrainas kapitulāciju, tad tā būtu spējīga izvietot savus spēkus tieši pie NATO robežas no Melnās jūras un Ziemeļu ledus okeāna,” norādīts ziņojumā.

Ja Krievija karā uzvarētu, Rietumi būtu spiesti sākt gatavoties sevi aizstāvēt pret tiešiem uzbrukumiem NATO, radot “astronomiskas” izmaksas un augstus riskus globālajai drošībai. “Atbalsts Ukrainai sniedz Rietumiem labāko iespēju izvairīties no šīm izmaksām un plašākiem Krievijas draudiem,” uzsver domnīca. Rietumvalstis ir brīdinājušas, ka Putins, uzvarot karā Ukrainā, nākamreiz varētu uzbrukt Baltijas valstīm, kas ir NATO sastāvā, kā arī citām NATO dalībvalstīm.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !