Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šķiet, ka Izraēla ir sasniegusi "pēdējo posmu" operācijās Gazas ziemeļos, ziņo ASV domnīca "Institute for the Study of War" (ISW).

ISW atsaukusies uz ziņojumiem, kas liecina, ka palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" ziemeļu brigāde ir gandrīz pilnībā likvidēta un vairākas kaujinieku grupas pēdējo nedēļu laikā ir padevušās.

"IDF [Izraēlas Aizsardzības spēki] 19. decembrī ziņoja, ka ir izdevies pilnībā "neitralizēt" grupējuma trīs bataljonus, kuri darbojās Džabālijā," norāda institūts.

"Aptuveni 500 aizdomās turēto palestīniešu kaujinieku padevās Izraēlas spēkiem Džabālijas bēgļu nometnē. Daži no tiem pieder "Hamās" un palestīniešu "Islāma džihāds" grupējumam," norādīts ziņojumā.

IDF pirmo reizi par operācijām Džabālijā ziņoja novembra vidū un kopš tā laika regulāri ir piedāvājuši jaunumus par kaujas laukā notiekošo, norāda medijs "Sky News".

ASV domnīca norādījusi, ka ziņojums nav pārbaudīts, kā arī tajā ir piebilsts, ka kaujas ziemeļos vēl nav beigušās. Cīņas turpinoties tajā pašā Džabālijā, kā arī Gazas pilsētas Šedžeijas apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!