Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks samazinājis kājnieku uzbrukumu intensitāti, tomēr turpina aktīvi apšaudīt ukraiņu pozīcijas ar aviāciju un artilēriju, pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku operatīvi stratēģiskās karaspēka grupas "Taurija" komandieris ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis.

"Krievu okupanti nedaudz samazinājuši kājnieku uzbrukumu skaitu, bet jau otro dienu pēc kārtas aktīvi veic aviācijas triecienus un apšauda mūsu pozīcijas ar artilēriju," platformā "Telegram" pavēstīja ģenerālis.

"Ienaidnieka vislielākās aktivitātes ir pie Avdijivkas un Marjinkas virzienā," viņš piebilda.

Tarnavskis atbild par vienu no sarežģītākajiem frontes sektoriem, kurā cita starpā ir Avdijivka, ko krievi cenšas aplenkt un ieņemt, kā arī Marjinka - pilnībā iznīcinātā pilsēta pie Doneckas.

Karaspēka grupas "Taurija" karavīri arī karo pie Zaporižjas apgabala Robotines, kur vasaras pretuzbrukuma gaitā bija Ukrainas karaspēka pamata trieciens.

Kā teikts Ukrainas armijas ģenerālštāba 3.janvāra rīta ziņojumā, ukraiņi pie Robotines atvairījuši krievu triecienu, bet pie krievu kontrolētās Verboves "pavirzījušies uz priekšu, piespiežot ienaidnieku pamest dažas pozīcijas".

Krievijas raķešu triecienā Harkivā daļēji sagrauta izglītības iestāde

Krievijas armija naktī uz trešdienu ar raķetēm apšaudījusi Harkivas pilsētu, daļēji sagraujot izglītības iestādi, ziņo Ukrainas Ārkārtas situāciju dienesta Harkivas nodaļa.

Saskaņā ar dienesta sniegto informāciju Krievijas spēki uz pilsētu izšāva ballistiskās raķetes S-300.

Viena no raķetēm trāpīja izglītības iestādes ēkai, kā rezultātā tika nodarīti postījumi aptuveni 1000 kvadrātmetru lielai platībai; sprādziens sabojāja arī blakus esošo māju logus.

Pēc Ārkārtas situāciju dienesta sniegtās informācijas, apšaudes rezultātā nav cietušo, dienesta darbinieki sniedza psiholoģisko palīdzību vietējiem iedzīvotājiem.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 361 500

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 361 500 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 680 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 5990 tankus, 11 107 bruņutransportierus, 8546 lielgabalus, 945 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 629 zenītartilērijas iekārtas, 329 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6748 bezpilota lidaparātus, 1783 spārnotās raķetes, 23 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 11 391 automobili un autocisternu, kā arī 1298 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!