Foto: Reuters/Scanpix

Polijas jaunā proeiropeiskā valdība ar premjerministru Donaldu Tusku priekšgalā sākusi plašus pasākumus, lai atbrīvotu valsts medijus no politiskā spiediena, ko astoņu gadu laikā ir īstenojusi iepriekšējā valdība.

Polijas kultūras ministrs aizvadītajā trešdienā, 27. decembrī, paziņoja par plāniem reformēt valstij piederošo televīziju, radio un ziņu aģentūru, tādējādi padziļinot strīdu par valsts mediju nākotni pēc būtiskajām izmaiņām valdībā. Tomēr tas nenozīmē, ka šie mediji tiks likvidēti, norāda ārvalstu politikas apskatnieki.

Formāli Polijā darbojas sabiedriskie mediji, taču pēc būtības tie iepriekšējās politiskās vadības laikā strādājuši kā nedemokrātiskajām valstīm raksturīgie valsts mediji. Cīņa par to, kas kontrolē šos medijus, ir izraisījusi sadursmes starp Polijas prezidentu Andžeju Dudu un premjerministru Tusku. Tomēr šie savstarpējie strīdi un tas, kādā ātrumā ir ieviestas šīs izmaiņas, arī rada bažas, ka, tāpat kā iepriekšējais vadošais spēks, arī jaunā valdība var pārkāpt likumu, lai iegūtu sev vēlamu rezultātu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!