Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aizvadītajā piektdienā, 5. janvārī, ASV tiesa publiskoja vairāk nekā 130 jaunus dokumentus tiesas prāvā, kurā bija iesaistīts Džefrijs Epstīns, sniedzot vēl plašāku informāciju par nelaiķa miljonāra seksuālo vardarbību pret vairākiem desmitiem nepilngadīgu meiteņu, ziņo aģentūra AP.

Piektdien publiskotajos dokumentos pārsvarā ir minēti cilvēki, kuru vārdi jau bija zināmi, tostarp Epstīna augsta ranga draugi un upuri, kuri lēmuši runāt publiski. Tiesnese, kura aizvadītajā mēnesī pieņēma lēmumu publicēt līdz šim it kā slepenos dokumentus norādījusi, ka viņa to dara galvenokārt tāpēc, ka liela daļa no šīs informācijas jau ir publiski pieejama.

Publicētā informācija esot saistīta ar tiesas prāvu par neslavas celšanu, ko viena no finansista upurēm Virdžīnija Džufre 2015. gadā iesniedza pret Epstīna draudzeni Gislainu Maksvelu. Džufre apgalvoja, ka vasarā, kad viņai palika 17 gadi, viņa tika aizvilināta no darba spa ASV eksprezidentam Donaldam Trampam piederošajā kūrortā “Mar-a-Lago”, lai kļūtu par Epstīna “masieri”.

Vairākas sievietes Maksvelu apsūdzējušas par palīdzēšanu miljonāram savervēt nepilngadīgos upurus. Lieta tika noslēgta 2017. gadā. Varmākas partnere tika notiesāta un šobrīd izcieš 20 gadu cietumsodu.

Dokumentos vairākkārt pieminēts Lielbritānijas princis Endrū. Tajos iekļauta Epstīna bijušā mājkalpotāja liecība, kurš stāstījis par to, cik daudz laika finansists pavadījis kopā ar Lielbritānijas karaliskās ģimenes pārstāvi, kurš bijis ilggadējs Maksvelas draugs. Mājkalpotājs liecinājis, ka princis Endrū vairākkārt viesojies Epstīna mājās Floridā, kur pavadījis vairākas nedēļas un tajā laikā karaliskās ģimenes pārstāvis saņēmis arī ikdienas masāžas. Džufre princi iesūdzēja, apgalvojot, ka Endrū pret viņu vērsis seksuālo vardarbību, kad sieviete bijusi vien 17 gadus veca. Tāpat failos iekļautas vēl viena upura – Johannas Sjobergas – liecība, kurā arī viņa apsūdz princi Endrū seksuālā vardarbībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!